Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Wout Weghorst Is Officieel Speler Van Ajax De Spits Die De Afgelopen Jaren In De Premier League En Bundesliga Speelde Keert Na Zes Jaar Terug In De Eredivisie

Weghorst rondt overstap naar Ajax af en keert na zes jaar terug in Eredivisie

Wout Weghorst is officieel speler van Ajax. De spits, die de afgelopen jaren in de Premier League en Bundesliga speelde, keert na zes jaar terug in de Eredivisie.

Ajax betaalt naar verluidt rond de 10 miljoen euro voor Weghorst aan Burnley. De aanvaller tekende een contract tot medio 2025 in Amsterdam.

Weghorst speelde tussen 2015 en 2016 al voor AZ, waar hij in 41 wedstrijden 20 doelpunten maakte. Daarmee verdiende hij een transfer naar VfL Wolfsburg. In de Bundesliga kwam hij in 144 duels tot 70 treffers.

In januari 2022 maakte Weghorst de overstap naar Burnley, dat op dat moment onderaan stond in de Premier League. De spits kon degradatie niet voorkomen, maar scoorde wel twee keer tegen Manchester United.

Weghorst is een ervaren spits met een goed schot en een neusje voor doelpunten. Hij is ook een goede kopper en kan goed met zijn rug naar het doel spelen.

Met de komst van Weghorst versterkt Ajax zich op de spitspositie. De Amsterdammers zagen afgelopen zomer Erik ten Hag, Sébastien Haller en Antony vertrekken.

Weghorst zal naar verwachting zaterdag zijn debuut maken voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.


Komentar